neděle 18. května 2014

Skupina Fernet slaví 25 let

Koncertem v divadelním sále Společenského domu ve Světlé nad Sázavou oslavila skupina Fernet 25. výročí svého vzniku.
Během večera zazněla řada známých písniček, z nichž mnohé si posluchači více či méně hlasitě s kapelou notovali. Namátkou jmenuji Sedm žlutých kamínků, Samotář, Nádraží, Mašlička černá jak noc, Zatracení blázni, Matterhorn, Divoký horský tymián, Arizona a tak dále.
Krátké přestávky mezi jednotlivými hudebními bloky vhodně vyplňovala videoprojekce sestavená a komentovaná Jiřím Veselým, který využil fotografie a videosekvence z historie kapely – z vystoupení, country bálů, několika ročníků Svátků hudby, hraní na Modlani apod.
Po závěrečném „Já volám na shledanou, na shledanou, na shledanou rodné údolí“, se kapela za bouřlivého potlesku diváků vrátila na pódium a přidala Sázavu, jednu ze svých nejznámějších písniček. Při ní si každý z účinkujících a jistě i mnozí z posluchačů vzpomněli, že tři lidé spojení s kapelou nejsou již mezi námi – Vladimír Bláha, Zdeněk „Matěj“ Jelen a Miroslav „Mireček“ Kysela.




Jako úplně poslední přídavek zazněla – již bez nástrojů – česká lidová Na rozloučení, mé potěšení. Na závěr se sluší dodat, že vstupné na koncert bylo dobrovolné a kapela z výtěžku věnovala 5 000 Kč dětskému oddělení havlíčkobrodské nemocnice.

Žádné komentáře:

Okomentovat