pondělí 17. června 2024

Novinky v turistickém informačním centru

Na návštěvě světelského „íčka“ přestěhovaného z budovy čp. 16 do samostatného „podzemního“ objektu

Na první pohled přibývají nové a nové produkty – až by se chtělo říct, že to způsobila změna na pozici vedoucí infocentra. Já vím, že to není tak docela pravda, ale přesto...
Podstatně se rozšířila především nabídka suvenýrů. Návštěvníci (ale samozřejmě i místní) si mohou zakoupit dáreček s motivem Světlé nad Sázavou, z nichž některé jsou ke konzumaci – čokolády, ochucené medy, karamelky, sušenky a také medovina (z nedalekého Chlístova s etiketou zobrazující hrad Lipnici).
Foto J. B.
Ze suvenýrů, které nejsou k jídlu či pití, jmenuji keramické zvonečky, svíčky, hrnečky, barevné tužky, náramky a přívěsky. Přibyla také nová turistická vizitka (náměstí Trčků z Lípy po rekonstrukci), turistická nálepka (TIC) a „puzzlemagnetka“.
Čerstvou novinkou je „Historická hledačka pro celou rodinu“ neboli pátrací akce s názvem Světelskou krajinou s Jaroslavem Haškem. Vydáte se na novou naučnou stezku 
„Haškova cesta“, která sleduje kroky Jaroslava Haška a malíře Jaroslava Panušky po jejich prvním společném příjezdu do Světlé nad Sázavou v roce 1921. Začátek je na vlakovém nádraží, konec v Haškově domku na Lipnici. Na trase je sedm zastavení a vaším cílem je vyluštit na základě správných odpovědí tajenku, za což získáte nejen absolventskou vizitku, ale také spoustu zajímavých informací.

Žádné komentáře:

Okomentovat