sobota 8. března 2014

Křest knihy Evy Kodýmové

Křest prvotiny Evy Kodýmové Divoký leknín, o které jsem nedávno psal v článku Spisovatelka ze Světlé nad Sázavou, se konal v městské knihovně za účasti tří kmotřenek a asi třiceti hostů. Především žen, jak se dalo očekávat. Sama autorka knihu označuje jako historickou romanci a ta je přece jen určena spíše čtenářkám než čtenářům.

Po úvodním slově autorky přišel na řadu vlastní křest, kterého se ujaly místostarostka Lenka Arnotová a dvě světelské spisovatelky, Markéta Prášková a Ivana Měkotová (moje spolužačka, neopomenu poznamenat).
Pogratulovat přijeli Evě také její dva kamarádi, loutkářka Ema Kopecká, pravnučka slavného loutkoherce Matěje Kopeckého, a její kolega žonglér Josef Veselský. Předvedli část svého programu Co loutky dovedou, v němž vystupující loutky „zpívají“ a hrají na různé hudební nástroje. Program je určený pro předškolní a školní mládež, ale tentokrát přinesl vítané zpestření dospělákům.
Emílie Kopecká se věnuje divadlu po celý svůj život nejen jako loutkoherečka, ale píše i scénáře. Od roku 2009 působí už jen v České republice a zahraničních turné se ujal její syn Pavel Fišer se svojí manželkou Ivanou.
V závěru došlo na autorské čtení a samozřejmě autogramiádu, při níž si čtenářky nechaly podepsat čerstvé výtisky zakoupené od majitelky knihkupectví Marie Bedrníčkové, která zde byla rovněž přítomna.

1 komentář: