čtvrtek 25. ledna 2018

Co nového ve Světlé XI

Další díl volného seriálu o dění a o malých či větších změnách ve městě

Stejně jako v předcházejících letech rozmístili před časem pracovníci příspěvkové organizace Technické a bytové služby města Světlá n. S. přenosné dopravní značky B29 „Zákaz stání“ na některých ulicích, kde při větší sněhové nadílce zaparkovaná vozidla ztěžují zimní údržbu. 
Sníh se však v lednu udržel jen pár dní a rychle odtál. Tohle zbylo dětem ze sněhového bunkru na dětském hřišti, které se nachází u křižovatky ulic Kolovratova a Čapkova:
Na mostě přes Sázavu provedli pracovníci p. o. TBS Světlá nad Sázavou úpravu veřejného osvětlení. Výbojky nahradili LED žárovkami a zároveň na svítidlech vyměnili kryty, které dlouhodobým používáním již ztratily svou čirost a byly matné. Intenzita osvětlení se tak zvýšila a navíc dojde k úspoře elektrické energie. 
Bývalá restaurace Česká koruna v Nádražní ulici se postupně přeměňuje v mateřskou školku s názvem Dětská skupina Letadélko. Ve dnech 16. a 23. ledna se konaly Dny otevřených dveří, kdy se potenciální zájemci o umístění svých dětí mohli přijít podívat, v jakém stadiu přestavby se nově vznikající zařízení nachází. Během prvního dne si vzalo přihlášku deset rodičů a v průběhu druhého dne dalších šest. Poplatek bude činit 1 500 Kč včetně celodenní stravy na celý měsíc a děti nemusí mít trvalé bydliště ve Světlé nad Sázavou.
Jak řekl Stanislav Kopečný z neziskové organizace Dětská skupina z. s., ukázala se ještě potřeba několika úprav (např. kuchyně), takže původní termín zahájení provozu 1. únor se posune asi o čtrnáct dnů. Zdůraznil také, že provozovatelé mají velké zkušenosti, protože obdobná zařízení již provozují ve více městech.
*  *  *
To, že ukazatele a cedule označující obce jsou mým oblíbeným tématem, jste mohli na tomto blogu vidět už několikrát, například zde nebo tady. Další příklad přidávám nyní:
Tak jak? Krátce nebo dlouze?

Žádné komentáře:

Okomentovat