úterý 9. ledna 2018

Novinářská soutěž Péče o naše památky 2017

Novinářská autorská soutěž Péče o naše památky, jejímiž vyhlašovateli jsou Územní sdružení Syndikátu novinářů Vysočina spolu s Krajem Vysočina a Územním odborným pracovištěm Národního památkového ústavu v Telči, oceňuje tvůrce, kteří čtenáře, diváky či posluchače informují o příkladném vztahu jednotlivců, ale i subjektů k památkám v Kraji Vysočina.

Vysočina je bohatá na odkazy hmotné kultury a média mají možnost oslovováním svých čtenářů, diváků nebo posluchačů pomáhat tomu, aby historické kulturní i technické památky nepodléhaly zapomnění či v horších případech zkáze.
Do soutěže mohl každý autor přihlásit maximálně tři tištěné, ale i elektronické materiály, nebo maximálně pětidílné seriály či fotoreportáže prokazatelně publikované v roce 2017. Účastnit se mohli i tvůrci z periodik mimo Kraj Vysočina, pokud se památkám z regionu věnovali. Devítičlenná porota ročníku 2017 posuzovala devatenáct prací třinácti autorů.
Vyhodnocení soutěže a předání ocenění se konalo v bývalém dominikánském klášteře, který byl kdysi přestavěn na kasárny a po náročné rekonstrukci značně zdevastovaného objektu je zde od roku 1993 hotel Mahler.
Setkání novinářů se zúčastnili MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, Ing. Jaroslav Paclík, předseda ÚSSN Vysočina a Mgr. Pavel Macků, ředitel ÚOP NPÚ Telč.

Po převzetí ocenění odjíždím spolu s kolegy z Týdeníku Cesta Vysočinou do sídla Krajského úřadu Kraje Vysočina, v jehož vestibulu probíhá výstava Region Press Foto, kterou pořádá Územní sdružení Syndikátu novinářů Vysočina. 
Poznámka: Fotky – s výjimkou společné s hejtmanem – pořídil  a poskytl JKt

Žádné komentáře:

Okomentovat