pátek 5. ledna 2018

Valná hromada odboru KČT

Dřívější terminologií výroční schůze se jako obvykle konala v restauraci Alfa


S hodnocením roku 2017 se ve své zprávě detailně zabýval předseda odboru Jaroslav Mikeš, z jehož zprávy vybírám:
„Rok jsme přivítali tradiční Novoroční vycházkou okolím Světlé. Zima nám připravila dobré sněhové podmínky pro lyžování, takže jsme této výhody mohli využít i na Světelsku či Humpolecku. Kromě toho jsme si vychutnali lyžování v Krušných horách v okolí Božího Daru. Příchod jara jsme přivítali na Zahájení jarní turistické sezóny oblasti KČT Vysočina v Třebíči a v následujících měsících jsme se zúčastňovali dálkových a turistických pochodů pořádaných různými odbory KČT. Plnili jsme podmínky k získání několika oblastních turistických odznaků, soutěží IVV a výkonnostních odznaků pěší turistiky, lyžařské turistiky a cykloturistiky. 
V dubnu jsme se opět zapojili do akce Čistá Sázava, kdy jsme sesbírali odpadky na levém břehu řeky mezi Světlou a zastávkou ČD Mrzkovice. Poslední srpnovou sobotu jsme zorganizovali již 36. ročník dálkového a turistického pochodu Cestami Jaroslava Haška, zařazeného nejen do akce Dvoustovka, což je 200 vybraných pochodů v celé republice, a mezi akce IVV, ale také do akce ke 100. výročí vzniku republiky. Připravili jsme čtyři trasy pro pěší a čtyři cyklotrasy, akce se zúčastnilo rekordních 324 turistů. Poslední velkou letní akcí byla cykloturistika v Trojzemí v oblasti Hrádku nad Nisou, které se zúčastnilo 35 cykloturistů. Podzim jsme zakončili pochodem Za posledním puchýřem v Bučovicích. 
Prolistováním čtvrtletních kalendářů, které výbor připravuje pro členy odboru, napočítáme 17 vlastních akcí, kromě toho jsme na Světelsku pravidelně pořádali cykloturistické vyjížďky. Pokud jde o výkonnostní turistiku, nejlepších výkonů dosahujeme právě v cykloturistice. V republikové soutěži cykloturistů obsadil náš odbor 4. místo s výkonem 51 221 kilometrů. 
Součástí naší činnosti je také pořádání cestopisných besed, kdy přednášejícím většinou bývá někdo z našich členů, a také společná posezení u příležitosti životních jubileí.“
V plánu pro letošní rok připomínám 37. ročník dálkového pochodu Cestami Jaroslava Haška, dále týdenní lyžařskou turistiku na Šumavě, vícedenní podzimní cykloturistiku na jižní Moravě a tradiční pondělní cyklovyjíždky.
Nejdůležitější součástí letošní valné hromady byly volby nového výboru, který byl rozšířen na sedm členů. Předsedkyní byla zvolena Iva Majerová, která tak po letech vystřídala Jaroslava Mikeše. 

Žádné komentáře:

Okomentovat