čtvrtek 15. února 2024

Co jsem také přečetl_______________ _______________Drsná krása Albánie

V bohatě ilustrované publikaci (560 stran křídového papíru, 1632 fotografií) se autor se čtenáři podílí o příběhy a postřehy, které spolu se svou ženou při výpravách po Albánii prožili


Autor na svých stránkách o knize píše:
„Albánie mne nadchla. Nádherná příroda často téměř nedotčená civilizací, báječní lidé, výborná káva i z(a)tracené cesty jsou zážitky, na které se nezapomíná. O ně a své dojmy se pokusím s vámi podělit. Albánií projedeme skok za skokem, šokem za šokem. Přiblížím vám Evropu daleko od Evropy a určitě objevíte zemi, která za návštěvu stojí.
Cestopis Drsná krása Albánie je vyprávěním o našich albánských cestách v rozpětí osmi let. Nejde o průvodce, který by čtenáře zahltil podrobnými údaji o oblasti a její historií, nicméně některé příběhy jsem přeci jen doplnil o stručné faktografické informace, které mohou poskytnout ucelenější obrázek o navštíveném místě. Tahle země je neuvěřitelná v tom, kolik krásných míst se tu dá na tak malém území najít. Druhé aktualizované vydání jsem proto doplnil o nové fotografie a hlavně rozšířil o další zajímavá místa včetně kapitoly o plážích a různé formy pobytů.
*  *  *
Luboš Vránek (* 1957) je grafik, fotograf a cestovatel. Sám o sobě píše: 
„Mým největším koníčkem jsou výpravy a poznávací cesty do blízkých i dalekých zajímavých zemí. Držím se osvědčené filozofie, že úsměv na tváři, slušné a přátelské chování bez arogance a přezíravosti otevírá cestu k lidem, hezkým zážitkům i vlastnímu bezpečí. Při svých výpravách se snažím vstřebat místní zvyklosti, pochopit je nebo aspoň přijmout a cesta s otevřenou myslí je pak mnohem zábavnější, laskavější a bezpečná. Rád se stýkám a diskutuji s místními obyvateli a nezřídka se stávám jejich hostem.

Žádné komentáře:

Okomentovat