sobota 25. srpna 2018

DP Cestami Jaroslava Haška 2018

Poslední srpnová sobota již tradičně patří dálkovému pochodu a cykloturistické vyjížďce Cestami Jaroslava Haška, který pořádá Klub českých turistů, odbor Bohemia Světlá nad Sázavou. Letošní ročník byl už sedmatřicátý.

Pětadvacet pořadatelů se postaralo o přípravu akce, vlastní značení z Josefodolu přes Druhanov do Světlé, což byla nejkratší, desetikilometrová trasa, a z Josefodolu do Malčína, což byla část trasy dlouhé 20 km, o zajištění startu, kontroly a cíle a hladký průběh samotné akce. Již v pátek večer přijelo několik nocležníků a ráno se na startu objevilo 283 účastníků, z toho každý pátý byl cyklista. 
Většina cyklistů byla místních či z blízkého okolí, zatímco „pěšáci“  přijeli z Havlíčkova Brodu, Jihlavy, Žďáru nad Sázavou a Kutné Hory, ale také například z Prahy, Karlových Varů, Bratislavy a dokonce z Popradu!
Pěší turisté si mohli vybrat kromě zmíněných tras 10 a 20 km, které byly tradičně nejžádanější, také trasy 30 a 50 kilometrů, cyklisté volili mezi trasami 25, 40, 60, nebo 80 kilometrů. 
Všichni si pochvalovali počasí, které se po tropických vedrech umoudřilo a bylo jako šité na míru pro turistiku. Uznání se dočkali i pořadatelé za dobrou organizaci celé akce. Pořadatelé děkují všem sponzorům za podporu a hodnotné ceny pro vylosované účastníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat