pátek 22. ledna 2016

Ocenění světelských sportovců

V divadelním sále Společenského domu ve Světlé nad Sázavou konal již XV. ročník slavnostního ocenění světelských sportovců, trenérů a sportovních kolektivů.

Akci připravila komise pro koordinaci sportů, diplomy a poháry předávali oceněným sportovcům starosta Jan Tourek a místostarosta Josef Hnik. Dvouhodinový program, zpestřený cvičením aerobiku a parkurovým skákáním, moderoval Martin Karel. Pod pojmem parkur si ovšem nepředstavujte koně na jevišti, ale mladé kluky plné elánu. Parkur je jen jiný název pro freerunning, což je skákání z různých výšek, pilířů a z jiných, nejen vyvýšených míst. Přičemž není nouze o salta, různé výkruty a výmyky. 
Ocenění za sportovní výkony a reprezentaci města převzalo devět jednotlivců, pět sportovních kolektivů a šest trenérů. Rozhodnutím výboru našeho odboru KČT se stalo, že jsem se ocitl mezi jednotlivci, kteří postupně přicházeli na jeviště převzít diplom, pohár a několik drobných dárků...
... a odpovědět na pár všetečných otázek moderátora, ...
po nichž následovalo obligátní foto se starostou a místostarostou.
Dalšími vyhodnocenými jednotlivci byli bratři Petr a Ondřej Včelovi, hráči hokejového A mužstva, Jindřich Adamec, gólman světelského fotbalového A mužstva, Ladislav Vosyka, dlouhodobá jednička oddílu stolního tenisu, Eva Kořínková, šachová mistryně České republiky, 
kulturista Milan Dušek, druhý na mistrovství ČR v kategorii WFF Masters Men, Barbora Sadílková, florbalová gólmanka, a Jan Kadlec, zápasník kung-fu.
Za zásluhy a rozvoj sportu ve Světlé byli oceněni Jaroslav Veselský, dlouholetý hráč světelského fotbalu, svého času kapitán a trenér, Jan Krajíček, trenér hokejového A mužstva a  Tomáš Rosecký, trenér florbalistů.
Cenu města za rozvoj sportu obdržel in memoriam Jaroslav Holík (1942–2015), legendární hokejista, mistr světa, olympijský medailista a později úspěšný trenér, který poslední roky života trávil se svou manželkou na chalupě v Kochánově nedaleko Světlé. Byl členem Zastupitelstva města Světlá nad Sázavou a komise pro koordinaci sportů. Cenu převzala jeho dcera Andrea (*1968), provdaná za bývalého československého hokejistu a nynějšího hokejového trenéra Františka Musila, s nímž má tři děti.
Z kolektivů byly oceněny: A mužstvo HC Světlá n. S., které v roce 2015 obhájilo vítězství v Krajské lize mužů a navíc získalo Superpohár pro nejlepší mužstvo Pardubického a Královéhradeckého kraje, A družstvo dospělých Šachového klubu Světlá n. S., které v sezóně 2014/2015 vyhrálo krajský přebor a postoupilo do 2. ligy družstev, a družstvo starších žákyň oddílu volejbalu, které skončilo 4. místě na mistrovství ČR. To je historický úspěch nejen pro světelský volejbal, ale i pro krajský volejbalový svaz, protože v této kategorii se žádné družstvo z Vysočiny tak vysoko nikdy neumístilo. 
Dalšími oceněnými byli dorostenci florbalového oddílu, kteří v sezóně 2014/2015 skončili na 3. místě 2. ligy dorostenců Kraje Vysočina a Jihočeského kraje, a družstvo starších žáků Fotbalového klubu.
V kategorii mládeže převzali ocenění atletka, šachistka, hráči a hráčky volejbalu, florbalu, hokeje, fotbalu, stolního tenisu a kung-fu, celkem dvanáct jednotlivců.

Žádné komentáře:

Okomentovat