pátek 14. října 2016

Křest dvou knih Vladimíra Kunce

Přesycen množstvím spatřených knih odcházím v pozdním odpoledni z Podzimního knižního veletrhu na Ostrově podívat se do města. I tady jsou však knihy středem pozornosti.

U Koudelovy kašny a vodou z Koudelovy kašny, za přítomnosti představitelů města i kraje, křtí známý havlíčkobrodský fotograf Vladimír Kunc již třetí publikaci s historickými fotografiemi starého Brodu. 
Původně neplánovaná třetí kniha je jakousi mozaikou složenou z toho, co se do předchozích svazků Zmizelý Havlíčkův Brod a Zmizelý Havlíčkův Brod 2 nevešlo nebo bylo dodatečně objeveno. Snímky známých i dávno zaniklých zákoutí opět skvěle doplnil zasvěceným komentářem Miloš Tajovský. 
O pár minut později oba autoři křtí i druhou svou právě vydanou knihu s lakonickým názvem Vysočina. I v tomto případě je osvědčený tandem Kunc–Tajovský zárukou krásných snímků s poutavým textem. 
V opodál stojícím stánku jsou ke koupi nejen obě čerstvě pokřtěné publikace, ale i dotisk dvou předchozích knih o zmizelém Brodu, všechny za jednotnou cenu 350 Kč.

Žádné komentáře:

Okomentovat