úterý 4. dubna 2017

Z Trnávky bylo vyloveno tělo

Ve vodní nádrži Trnávka bylo nalezeno mužské tělo. Zda jde o někdejšího světelského faráře Marka Marcela Šavela, ukáže nařízená pitva. O náhlém zmizení faráře se na tomto blogu více dočtete zde.

Týdeník Cesta Vysočinou č. 14 přinesl na páté straně zprávu mjr. JUDr. Dany Čírtkové, tiskové mluvčí Krajského ředitelství policie kraje Vysočina:
V sobotu 1. dubna kolem 16. hodiny odpoledne jsme na linku tísňového volání 158 přijali oznámení o nálezu těla ve vodní nádrži Trnávka. Operační důstojník na místo vyslal nejbližší policejní hlídku, která místo zajistila proti vstupu nepovolaných osob. K vyproštění těla z vody jsme si na místo přizvali policejní potápěče. Na místo byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Pelhřimov. Po vyproštění těla, které bylo ve značném stádiu rozkladu, nebylo možné stanovit jeho totožnost. Případ si k dalšímu šetření převzali kriminalisté z odboru obecné kriminality SKPV Pelhřimov. K objasnění přesné příčiny úmrtí a pravděpodobné doby úmrtí byla nařízena soudní pitva a pro zjištění totožnosti budou provedeny další potřebné expertízy.
*  *  *
O týden později policie potvrdila, že se skutečně jednalo o humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela, po němž od 2. listopadu minulého roku pátrala. Jeho totožnost potvrdila analýza DNA. Podle pitvy muž utonul, na jeho úmrtí nemá podíl cizí osoba. Zda oblíbený vikář spáchal sebevraždu, nebo šlo o nešťastnou náhodu, není známo. Že by se však běžně začátkem listopadu koupal v přehradě?

Žádné komentáře:

Okomentovat