úterý 30. dubna 2024

Co jsem také přečetl_______________ _____________Krkonoše, seznamte se

Autorka shromáždila a zpracovala informace o našich nejvyšších horách tak trochu jinak

V knize se, společně s fotografem, pokusila ztvárnit život v minulosti ze svého úhlu pohledu a vrátit se zpět v čase. Jak? Prostřednictvím fotografií v dobových kostýmech v původním prostředí exteriérů i interiérů. První část knihy čtenáře provede po horských cestách, boudách, ale též městy v podhůří. Ve druhé části se dozvíte, co jsou dračky, poudačky, loktuše a mnoho jiného.
Danka Šárková (*1969), vlastním jménem Šárka Denková, je česká spisovatelka žijící na samotě v Krkonoších. Nejprve jsem pracovala jako redaktorka tištěných a elektronických médií, poté si založila vlastní nakladatelství, kde vydala několik zahraničních titulů, jimž dělala redaktorskou úpravu. Psaní společenských románů se věnuje mnoho let a poslední roky též píše knihy pro děti. Naše nejvyšší hory jí natolik učarovaly, že napsala několik knih, jejichž děj se odehrává právě v Krkonoších. Nejprve kniha Horal(ka), poté čtyři dětské knihy Alenka a Krakonoš; Alenka, Krakonoš a lev; Alenka, Krakonoš a Vánoce a Alenka a Krakonošova obora a v době covidu satirická kniha Můj přítel deníček a sklenička. V roce 2021 napsala a vydala velmi úspěšnou knihu plnou tradičních receptů a nádherných fotek, nad nimiž se sbíhají sliny, s názvem Krkonošská kuchařka
Velice ráda cestuje. Se svým partnerem i sama procestovala Afriku (Etiopie, Tanzánie, Jihoafrická republika) a Asii (Kambodža, Thajsko, Malajsie, Laos, Indie, SAE, Mongolsko).

Žádné komentáře:

Okomentovat