neděle 16. února 2020

Holiday World 2020

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu, nejvýznamnější akce svého druhu nejen u nás, ale i v regionu střední Evropy

Vlastně to letos byly veletrhy tři: Holiday World, Region World a Památky – Muzea – Řemesla, všechny v rámci jedné vstupenky. Na veletrhu se představily národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, jako Ameriky, Asie nebo Afriky. Na turistické zážitky lákaly regiony České republiky, s aktuální nabídkou zájezdů do celého světa přišlo několik desítek cestovních kanceláří a agentur. Posledně jmenovaný veletrh je novinkou, která představila nejzajímavější památkové objekty České republiky včetně církevních památek, a tak došlo ke spojení památek a turistiky.
V expozici destinace Střední Čechy provázela návštěvníky atmosféra doby vlády prvního českého krále, který byl zároveň i císařem Svaté říše římské, mohli se vyfotit s dobovými kostýmy a rekvizitami zapůjčenými ze zámku Loučeň, být přítomni vystoupení popové a muzikálové zpěvačky Evy Kleinové s výběr písní z muzikálu Noc na Karlštejně...
... a autogramiádě Jeho Veličenstva Václava V., Vydry zvaného:

Veletrh také nabídl mimořádnou příležitost rozloučit se s týmem expedice Tatra kolem světa 2, přičemž si návštěvníci mohli na vlastní oči prohlédnout unikátní Tatru 815, speciálně upravený vůz, který 22. 2. 2020 naváže na expedici Tatra kolem světa z let 1987 až 1990. Vyprávění o celém projektu, včetně promítání, vedli cestovatelé a dobrodruzi Marek Havlíček a Petr Holeček na hlavním pódiu.

Trasa povede přes Střední a Východní Asii, projede Jižní, Střední i Severní Amerikou a přes celý Africký kontinent zpět do ČR. Celkem je v plánu ujet více než 270 000 kilometrů a navštívit téměř 70 zemí světa.
Na samý závěr veletrhu jsme zhlédli přednášku Moniky Benešové, která sama zdolala Pacifickou hřebenovku:
Na ni se ročně vydá několik tisíc lidí, ale dokončí ji jen desetina z nich. A Monika patří mezi ně! Postavila se nemoci, poušti, omrzlinám, medvědům i pumám. Pacifická hřebenovka ji tvrdě zkoušela a naučila ji nevzdávat se.

Žádné komentáře:

Okomentovat