sobota 11. července 2015

Letní kino ve Světlé

Letní kino ve Světlé, to je příjemné překvapení!

Když se na facebooku objevila nabídka jednoho mladého Světeláka na zapůjčení dataprojektoru a velkého promítacího plátna na letní kino, setkala se s příznivým ohlasem jak potenciálních diváků, tak kulturního zařízení KyTICe.
Na jeho webových stránkách následně proběhla anketa, v níž mohli lidé hlasovat, které filmy by z předložené nabídky chtěli vidět. Hlasování probíhalo do 25. června a filmy s největším počtem hlasů pak byly zařazeny do programu.
Provizorní letní kino je zřízeno na parkovišti za budovou Společenského domu, což v případě nepříznivého počasí umožňuje přesunout se do kinosálu.
S výjimkou prvního filmu, který se promítal „na počest“ ukončení školního roku v úterý, promítá se v pátek. Začátek je stanoven na 21:30 hod., vstupenky stojí sympatických 30 Kč a zakoupit se dají půl hodiny před představením.
Nabídka filmu Nespoutaný Django mě zaujala natolik, že jsem se po letech vypravil do kina, vlastně po mnoha a mnoha letech do letního kina!
Americký western režiséra Quentina Tarantina z roku 2012 se odehrává v jižních státech USA před vypuknutím války Severu proti Jihu. Hlavním hrdinou je otrok Django (Jamie Foxx), jemuž nájemný lovec lidí dr. Schultz (Christoph Waltz) slíbil svobodu, když mu pomůže dopadnout vraždící bratry Brittlovi. Djangovi se tak současně naskytne příležitost najít svoji ženu (Kerry Washington), kterou musel před lety nedobrovolně opustit. Nyní je v zajetí krutého plantážníka Calvina Candieho (Leonardo di Caprio), majitele klubu, v němž jsou otrokyně sexuálními objekty a otroci zápasícími gladiátory. Ani jeden z hlavních hrdinů však netuší, jak blízko jsou nejnebezpečnějšímu dobrodružství svého života.
Film získal dva Zlaté glóby v kategoriích Nejlepší herec ve vedlejší roli (Christoph Waltz) a Nejlepší scénář (Quentin Tarantino) a dva Oscary v kategoriích Nejlepší herec ve vedlejší roli (Christoph Waltz) a Nejlepší původní scénář (Quentin Tarantino).
I já odcházím domů spokojený, děj měl takový spád, že mi oněch 165 minut nepřipadalo nijak dlouhých. Jenom letní noc nebyla ani trochu letní, půl hodiny po půlnoci ukazoval teploměr 6,4 °C!
Vstup a pokladna letního kina (foto MM)
Před začátkem promítání (foto MM)

Žádné komentáře:

Okomentovat