sobota 18. července 2015

Rybník, Řeka, Moře

To vše na jednom místě  a k tomu ještě u nás na Vysočině!

Tropická vedra, která přišla v polovině července, nás definitivně přesvědčila, že musíme vyrazit k rybníku, řece, nebo k moři. Nebo ke všemu současně! 
A tak jsme se vypravili k rybníku, který se jmenuje Řeka a na jehož břehu stojí restaurace s názvem Moře.
A také autokempink, což je oblíbené místo dovolenkářů, stanařů, cyklistů, turistů i trampů. Nachází se nedaleko městyse Krucemburk, který byl po válce přejmenován na Křížovou, ale v roce 1993 mu bylo na základě výsledků referenda občanů původní jméno vráceno. Více se o Krucemburku dočtete na tomto blogu zde.
V objektu bývalé dřevěné plovárny je jednoduché romanticko-sportovní ubytování v podobě malých kajut, z jejichž dveří je výhled na rybník. Na kryté terase před kajutami je příjemné posezení. Zato sociální zařízení, které patří k restauraci, je společné pro všechny. Také z restaurace je díky velkým tabulkovým oknům podél celého objektu krásný výhled.
Restaurace je rozdělena na tři části, první dvě jsou nekuřácké a s obsluhou, ve třetí je kouření dovoleno. Slouží spíše těm, kteří se zde zastaví jen na skok, dojdou si k okénku, kde si objednají, zaplatí a jídlo či pití si odnesou buď do místnosti, nebo na venkovní zahrádku.



V sezóně se zde koná řada zajímavých akcí, ať už jsou to koncerty zpěváků, či večery s harmonikou, přednášky s promítáním nebo nejrůznější soutěživá klání.
Travnatý břeh, pozvolný vstup do vody, písečné dno, teplá voda a pražící sluníčko – co víc si přát? Sprchu? Žádný problém, přichází černý mrak, zahřmí a sprcha je tady. Dokonce dvakrát za odpoledne. Stačí ji přežít v autě a za chvíli už zase svítí slunce.

Žádné komentáře:

Okomentovat